Semoga Allah permudahkan segalanya.....

Wednesday, September 7, 2011

menyepi

hye korang..lama jugak saya menyepi..hehe...sebelom raya aritu menses datang flow elok je..tapi tak pi jumpa gynae pun..

actually semalam pi tengok tengok kat hamilshop.com..beberapa hari ni duk asyik tengok hamilshop tu je..plan di hati nak beli fertilaid je..tapi terembat sampai 3 barang bawah..di sebab kan beberapa bulan tak mengeluarkan duit untuk TTC so saya beli je la 3 3 barang ni..ini pon plan macam nak beli ebook rahsia hamil tu..yg kat mudahhamil.com tu..hamilshop and mudahhamil tu orang yg sama jugak..tapi tunggu la gaji bulan ni la pulak




oh ya..teragak-agak nak beli thermometer ni jugak sebenarnya..seperti yang sedia saya maklum sebelom ni yang saya ade baca kaedah ni sesuai untuk orang yang ada regular period (rujukan di bawah) Saya punya?..tunggang langgang..tapi xpe la..no harm kalau try pon..so beli ler jugak..

See ya

 Assalamualaikum :)

7 comments:

PUANSTOBERI said...

akak da tgk blog eima kasik tu. thanks ya. ada memacam menda gak jual situ yer.
nati akan dipikirkan..

Anonymous said...

salam. sy dh beli ebook rahsia mudah hamil tu. bg saya not really helping pun sebab info semua boleh dapat dari tempat lain such as forum ratuhati.

ttg bbt, dalam ebook tu ckp mesti period regular. tapi bagi pendapat saya plak, klau x regular lagi bagus buat bbt tu. barulah tahu bila ovulate or kalau x ovulate whatsoever.

tapi fertile aid & focus tu macam best je. insyaAllah kalau ada rezeki, x ke mana kan. nanti share lah experience guna both product tu ye :)

Mrs.ShiZni said...

Waaaa...dah beli semua!
Sila jgn culas amik bbt ye. hehe. Peod x regular bagus amik bbt, at least bila tunjuk kat Dr. dr BBT chart tu dia dah bleh predict kita ni ovulate ke x, estrogen dominance ke x...x cukup progestrone ke ape ke... Ganbatte kudasai!

Mrs.ShiZni said...

Erk,, Eimma dah terorder ke belom ni?
Kalau belom cuba banding harga kalau beli direct dari online store ni:
http://www.fairhavenhealth.com/

yummy mummy said...

kekda : no problemo :)

anon :thanks for the info :)

shizni : dah beli la..huhu..tapi tgk shipping dia ble tahan mahal gak USD30 utk shipping

mELna said...

TQ sebab share hamilshop tu. Rasa nak beli juga la Fertile Focus tu. Tak mahal sangat macam OPK. Gambate new friend ;)

Anonymous said...

thermometer - sebelum gerak pergi kencing ke hapa, tersedar dari tidur terus kena ambil suhu badan. Ini sangat lah leceh pada saya.

Saya gunakan ovulations kits -- boleh beli berpuloh keping dari amazon.com dgn rega yang murah. Dlm usd$10 dollar boleh dpt 50 keping + dia orang bagi free pg test.

Start using it at cycle day 10 -- Test around 2pm - ambil urine boh dlm small cup, celup kan sticks ni dlm tu utk 15 sec -- kalau kita subur dia akan keluar dua dark line. Kalau belum ovulate line ada satu jer.

Saya pun TTc jugak .. semua jenis ubat dan alatan saya dah beli --- ivf dan iui pun dah buat tapi tak ada hasilnya.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.

© My JOurNeY tO bE A MOmmY, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena