Semoga Allah permudahkan segalanya.....

Tuesday, August 9, 2011

doa dan amalan untuk betulkan period

sticky post

saja buat :)

sindrom period tak betul ni memang menjadi masalah betul untuk kita ni kan...macam2 orang cuba untuk betulkan period..cemgitu jugak la saya pun..bab period ni boleh pening mikir..bila lambat mula la pikir preggy..bila check satu line je..bila satu line mikir menda lain pulak..lepas tu berlarutan la..bila melalut makan pun tak lalu pening kepala..mula pikir eh preggy ke..haha..haihhh...tak kena saja semuanya

so doa dan amalan ni saya ambil dari mamifika..saja nak share sini pulak lagipun boleh simpan kat blog sendiri.. :)

mintak copy ye mamifika..jangan marah nanti kena jual..hehe..

saja nak bagitau mamifika ni satu kampung ngan saya..kebetulan....sekolah pun sama dulu..sabo je la


1.niatkan dalam hati nk dapat period yg betul/regular..
2.bacalah surah Ali-Imran ayat 5-6 , selepas solat Subuh dan Asar......
3.amalkan dgn penuh yakin.....InsyaAllah

petua dari seorang pensyarah Universiti Al-Azhar...
sy dapat dari FB seorng kwn...
InsyaAllah,akan dapat period yg betul...
sama2 berusaha dan berikthiar..
selain tu, tawakkal pada Allah...


1)haid tidak dtg selama setahun atau xperiod lama sgt
-saya syor beli sebotol cuka dan dibacakan fatehah 1x,yasin ayt45 33x dan lauanzalna 3x (al hasyr 21)tiup sampai habis nafas pada cuka.Pastu sapu kat ari2 2x sehari...-setelah pesakit mencuba selama 2hari alhamdulillah dgn izinNYA telah datang haid...

2)haid turun tanpa henti selama beberapa bulan
-saya syor spt yg saya telah sebut diatas..
-setelah pesakit mencuba selama seminggu,alhamdulillah ada perubahan dan darah haid semakin berkurangan..

3) keguguran lebih empat kali
-saya syor juga spt yg saya telah sebut diatas..
-setakat nie alhamdulillah kandungan sudah mencecah 4 bln dan sihat wal afiat...

See ya

Assalamualaikum :)

11 comments:

::EIDA:: said...

Tq sharing.. Boleh ida share kat blog ida tak ?

eimma's said...

boleh..sila kan

Mrs.ShiZni said...

Menariknya. Tq share. InsyaAllah kita beramal ramai2.

eimma's said...

salam2 :)

Meey@ said...

hi, slm kenal..syukur dpt jumpa ur blog..=) we are in the same boat..=( insyaALLAH berkat ramdhan ni kita sama2 berdoa byk2 moga diberikan rezeki zuriat.ameen..=)

yummy mummy said...

ameeennn

salam kenal meeya :)

Fika Ashikin said...

sila..sila..jgn malu!heheh smoga kita sama2 dpt period yg regular pasnih..insyaallah!! hehehe

diari broadband said...

Salam Kenal,
TQ dgn info tu...semoga kita dapat period yg regular..dan sama2 doakan kawan2 yang lain untuk memperolehi cahaya mata.

eimma's said...

insyaAllah

najiah shaharain said...

terimakasih dgn perkongsian.


nak tnya..cuka nie.ada macam2 jenis.cuka apa yg dimaksdkn yer.

Dyea Zainal said...

hai dear. i ada pcos sama. dah 4 bulan period x datang. dengan cara rawatan yang u bagi ni boleh bantu i period semula ke? tanpa consume ubat dr doc?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.

© My JOurNeY tO bE A MOmmY, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena