Semoga Allah permudahkan segalanya.....

Tuesday, October 4, 2011

satu perasaan menyampah

saya : tengok perut saya kak..buncit..nak datang bulan sama kot

si fulan : eh bulan lepas tak datang lagi ek

saya : aah

si fulan : subur jugak akak ni yea

saya : (dalam hati..ye la ye la..ngko la paling subur dalam dunia ni tak de orang sesubur ngko melainkan ngko la subur sesuburnya..)

mencik betul la dengar perkataan tu..setiap kali cerita pasal period itu je yang keluar..aku subur aku subur aku subur...menyampahhhhhhhhhhhhh sangat2...oh tolong...rasa nak tikam orang..haha


errr....korang yang follow tu tinggal la link blog kat shoutbox..boleh kenal2 :))

See ya.

Assalamualaikum :)

12 comments:

Siti said...

Salam kenal :)

Kalau saya lah, utk 1st time bole senyum lagi...

Tapi kalau masuk 2nd time dia cakap cam gitu, saya blah terus dan tak kan cakap pape lagi dengan dia...kalau boleh nak elak dari terserempak dengan dia...geram nye saya!!

sori ter'emo' plak

chinta... said...

ase nak tumbuk2 je si fulan tuh...hukhukhuk

PhatLady said...

Aslmkm,

Sy sendiri kalo dengar org sebut2 perkataan subur ni, mmg sy awal2 mengelak @ lari jauh2.

Kdg2 terasa sendiri bila org dok puji2 diri meka sendiri ckp subur sangat sampai kne merancang, kalo x berderet3.

bukan nak nafikan keadaan dorang, tp terasa kekurangan diri sendiri..

lg dasat, baru2 ni sorg "pakcik" sindir2 sy, ckp dlm umur sy sekarang, orang lain dah berderet2 anak, sedangkan saya "rugi" masa katanya.

air mata jadik teman.. :'((

Siti said...

PathLady, salam kenal :-)

Tajam benar kata2 'pakcik' tu...
Ya Allah, kenapa lah dia sanggup cakap macam tu..langsung tak risau kalau orang yang mendengar tu terasa hati...

Sabar lah sahabat...Allah Maha Adil...

♥ ROS ♥ said...

xska kan mcm ni.. xdtg period kata kita prgnt la..bila dtg period kata kita subur... :P mc perli jer..

rizaros.blogspot.com.. jom sharing2.. ros pun pnah ttc ni :)

eimma's said...

sedang bawak2 bersaba ni..kadang malas nak bercakap2 ngan dia...

eKa said...

hah???? bole ckp camtu .sabar je la

PhatLady said...

SITI :: slm kenal jgk..

tu la.. hari tu pas pakcik tu ckp cam tu, sy terus pegi meja sendiri, duduk bertenang jap..tp agak2 takungan air mata dah nak pecah & x bleh tahan2, sy dok nangis lam toilet dekat setengah jam...

sebenarnya tekanan pasal baby ni byk dr org sekeliling berbanding dengan kita sendiri :(

misskirokuza said...

dgr kan jerk :)
kalu hilang sabar abis ko!!!! hahahahaa

~ JD said...

laserkan aje org2 camnie.hehehe

Sepasang Kurung Biru said...

lezerkan jer org mcm ni bagi diorg paham sikit.. kalu kite asik senyum dan nangis sorg2 bukannya diorg tahu pun.. kalu diorg dah tekene lezer sekali haa baru berakal sikit kepala hotak diorg tu..

uhuhu emosi sungguh saya =)

www.gettingbaby.blogspot.com

Nory Zoulkefle said...

betul3..mmg menyampah dgn org cmni...asyik bermegah diri je yg die subur and dgn selamba je ckp, akak ni kalau nk peknen, bile2 pon boleh..akak xde masalah pape, akak subur..sekali projek je terus blh lekat...amboiii ckp x pikir perasaan org lgsung..sekali Allah tarik balik nikmat yg Allah bg tu baru die tahu mcm mane perasaan kite yg x putus2 berusaha nak kan anak ni...huhu...sedih ngan org yg cmni kan...=)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.

© My JOurNeY tO bE A MOmmY, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena