Semoga Allah permudahkan segalanya.....

Wednesday, October 12, 2011

CAKAP MEMANG SENANG

cakap memang senang...rasa sendiri baru tau macam mana perasaan kami menunggu...menunggu dan menunggu...kalau tak pernah rasa macam kami..takpayah cakap la..aku pun boleh cakap macam mana ko cakap...cakap je la kan...senang je..

tak penah mempertikai kan takdir tuhan..cuma sekali2 perasaan tu akan datang..manusia tak sempurna..syaitan pulak bersepah2..

dah la tengah emo ni..lagi la tambah2 lagi emo kang..ei ei...sabo je la makcik ni semahhhhhhhhh

8 comments:

youramirah said...

hmm..dulu kalau telinga saya dengar orang komplen pasal ni, memang merah muka menahan. pastu pe lagi, toilet la sasarannya - menangis. ngadu kat hasben, pon sambil menangis. stress, sebab takde anak. tp untungnya saya dapat hasben yg sgt +ve minded.

pernah satu hari saya emel dia dr ofis, lepas menangis dek ckp2 org ni. pastu hasben pon luahkan dlm emel tu yg dia rasa sangat2 tak berguna pada diri sendiri & pd rumahtangga kami sbb dia xmampu nak bagi anak. even saya ada pcos, masalah sperm count dia lagi besar sbb klu sperm count dia ok, dgn izin Allah, even wife ada pcos, still ada possibility utk pregnant.

so start dari haritu, kitorang tak pikir dah pasal anak. just go with the flow sambil byk2 doa pd Allah. alhamdulillah, saya skrg tgh tunggu masa je nak deliver. kesimpulannya, biar org nak kata apa pon, LANTAKKAN. yang penting, rumahtangga kita sentiasa bahagia walaupun tanpa kehadiran anak.

ok boleh senyum sekarang. *smile*

AniE said...

awat ni?
sapa buat?
meh kite bakOr die...

biar mereka tak fahamm...
Yang penting kite saling memahami=)

Nadia Natrah said...

Hi....

dont get too emotional. They r just toxic people.
Org tetap akan bercakap sbb mulut org nie kite x bole tutup,kalo mulut tempayan dh lama dh kite seal kan.
Just be happy w urself,doent mean u xde anak,u x hepi kan. Just enjoy the moment w ur hubby,insyallah junior will come soon.

Tarik nafas.....lepaaaaaaaasssssssss...
:)

PUANSTOBERI said...

kill..kill..die..die..

eh...hahahaa..

oke..akak pun emo tetiba.. hahah

nurryama said...

saya kt opis mcm2 dh dgr org bercakap....dijadikan bahan utk gelak....."hubby ko selalu outstation, cuba ko suruh dia tglkan bekal sperm n simpan peti...hubby ko xde ko boleh guna" berdekah2 yg lain ketawa....bg diorg sesuatu yg menggelikan hati..tp bg kita 1 penghinaan.....so sad!sabar je wak...kalau smpai berdarah telinga kitapun org2 cmtuh xkan stop..sbb diorg bercakap xguna akal yg Allah bg....bab2 nih mmg hanngin sikit...:(

PhatLady said...

cam nilah pengalaman yg saya TELAH lalui selama 5 tahun ni...........

:'((

Rin_Aff said...

sabar dear....
pedulikan cakap2 org tu semua...
anggap je mereka tu monyet2 yg sedang bercakap...
"tak faham pun...tak faham pun..."

banyakkan doa...supaya Allah teguhkan kesabaran & ketabahan hati untuk melalui dugaan hidup ini...k

mahujadiibu said...

orang macam ni memang..moh kita smash dia..cakap mmg sng macam ABC....cuba jadi kat depa..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.

© My JOurNeY tO bE A MOmmY, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena