Semoga Allah permudahkan segalanya.....

Friday, May 6, 2011

norcolut

walaupon period lewat dalam seminggu camtu..(padahal sebelom ni lewat berminggu-minggu tak kisah pon)..saya decide untuk makan norcolut untuk bagi datang period...semalam dah buat UPT check takde pape..so arini plan nak start makan...plan untuk bagi dia kuar secara natural terpaksa di lupakan..ini kira 1st time makan ubat untuk keluar kan period..

perancangan nya sebelom start apa-apa keje..nak start amik treatment kat LPPKN dulu..nanti takde la cuti bagai..kalau nak tunggu dia datang takut tak tertunggu nanti..so terpaksa membuat keputusan setelah berpikir panjang..

ada menda lagi nak cerita

Dalam 2minggu lepas..ade kuar cecair putih macam putih telur tu..ramai yang berpendapat tu waktu subur..tapi masa tu ade jugak terpikir..tapi terpikir mungkin jugak keputihan kot..tapi tak pulak ML waktu tu..lepas esok nya tak kuar dah gitu..huh...agaknya memang sah la waktu subur kot...rogi la kalau betul waktu subur..huhuhu

ada lagi nak cerita..

sepagi ni cari resepi nasi kabsah nak masak special untuk hubby sebeday dia isnin ni..jenuh mikir nak masak cara yang macam mana..huhuhuhu...kang susah-susah belanja makan kedai je ingat..hihi

See ya

Assalamualaikum :)

4 comments:

hikari said...

eh.. jgn makan tanpa arahan doc tau..
hehe.. saya makan jenis sunolut.. lepas 3 hari dah period ni..

cta said...

sy baru mula nak makan..da 5bulan xperiod...

dah follow kamu (^^)

Anonymous said...

helo nek ceta skit,,,sa sejak 2008 x atur period,,pas kwin trus preg,,alhmdullilah tp sedinya bru 5 minggu da miscarriage la plak trus dr mscrriage aritu smpi sekarng da msuk 3 bulan blm menses2 lg,jmp dr suru mkn norcolut ,,,tp was2 jg ni mo mkn,,,uda scan siap cek upt lg tp negative,,,insyallah pas ambk norcolut ni ble menses mcm besa and senang dpt baby,,,amennn

jiggly pao said...

Hai, saya nak tanya, lepas you makan NORCOLUT, you dapat datang period secara naturally ke? ataupun tiap-tiap bulan kena makan NORCOLUT, baru ada period? Saya juga ada makan NORCOLUT, jadi saya nak tahu keberkesanannya. Saya kena makan tiap-tiap bulan baru ada period. Kalau tak makan, tak de period :(

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.

© My JOurNeY tO bE A MOmmY, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena