Semoga Allah permudahkan segalanya.....

Monday, April 11, 2011

11 tip untuk hamil dengan cepat

diambil dari portal.alamhamil.com

9. Mengambil makanan yang seimbang. Mengawal pengambilan makanan amat penting terutama apabila anda mengalami masalah ovulasi dan masalah ovulasi pula berkait rapat dengan PCOS, iaitu salah satu sebab mengapa wanita sukar hamil. PCOS pula dikaitkan dengan masalah kebal terhadap insulin dimana ia akan menambahkan lagi masalah ovulasi anda.Berita baiknya, dengan hanya mengawal diet, kebanyakan wanita PCOS dapat menteraturkan haid mereka kembali seterusnya berovulasi secara semulajadi.

1. Amalkan memakan lelemak monounsaturated dan kurangkan lemak transfat (yang terdapat pada makanan yang segera) sejak stop jap jumpa doc..maggi seminggu sekali wajib..huuuu..padahal sebelom tu pantang kemain lagi

2. Lebihkan protin dari sayuran seperti produk soya dan kurangkan makan daging. erk..aritu ade baca elok makan daging..kat sini tulis lain plak..pastu ade sumber kata soya tak bagos..huuu..macam2..tapi dah lama tak minum soya..

3. Makanan makanan yang berfiber tinggi seperti seperti sayuran dan whole grains seperti oats.nnt ai beli oats..hihi..tambah satu lagi product nak makan...adehhh..banyak nyeeee kena makan

4. Kurangkan gula dan sebarang karbohidrat termasuk nasi, mee, bihun dan sebagainya.alerr..tak kan nak makan roti tetiap hari kot...harus kurus mak macam ni..orang utara cari nasi tetiap pagi ohh....

5. Kurangkan makanan berasaskan susu seperti ais krim, whole milk dan cheese. aritu ada baca mana ntah..elok makan cheese..pening dah makcik..kemain lagi makcik beli cheese..tapi makcik tak makan pon..hihihi

saya amik sikit je info..yang lain2 boleh baca sendiri yek..hehehe.

See ya

Assalamualaikum :)

3 comments:

PUANSTOBERI said...

arhhh... tension. org lain yg telan memacam sng je peknen, kita ni memacam nak kena makan ikut prosedur. tension..tension..

Eh..terlebih sudahh...oke..skip..skippp

eimma's said...

hehehe :))

Anonymous said...

dah buat semua tu .. dah acupuncture jugak tapi nan hado .. singsih (tabib cina) kata saya ni jenis sejuk orangnya ..jadi dilarang minum dan makan benda benda sejuk ..tak ngandung jugak.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.

© My JOurNeY tO bE A MOmmY, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena